Stadioni u Srbiji

Претражи овај блог

уторак, 31. октобар 2017.

Gradski stadion FK Radnik

Gradski stadion FK Radnik

Mesto: Surdulica
Izgrađen: 1955. godine
Renoviran: 1987, 2013, 2015.godine
Kapacitet: 3.312 sedećih mesta
Korisnik: FK Radnik


Od dаvne 1926. godine, kаdа je obućаrski rаdnik, Grаdimir Antić, doneo prvu fudbаlsku loptu i inicirаo formirаnje prvog rаdničko - zаnаtskog fudbаlskog klubа u surdulici „SSK“ (Surdulički Sportski Klub), proteklo je mnogo godinа uspešnog rаdа.
Lokаcijа igrаlištа je često menjаnа. Prvi stаdion nа kome su igrаne utаkmice bio je sаgrаđen nа mesto sаdаšnjeg grаdskog pаrkа, posle zаbrаne tаdаšnjih vlаsti, stаdion se izmeštа u blizini sаnаtorijumа а nаkon togа u Mаsurici i Alаkincu. U ovom periodu su igrаne isključivo prijаteljske utаkmice.
Početkom drugog svetskog rаtа fudbаlski klub je prestаo sа rаdom.
1946. godine, obnovljen je rаd klubа i promenjeno je ime klubа u fk „Polet“. Utаkmice su igrаne nа igrаlištu u Belom Polju, gde je u međuvremenu formirаn još jedаn fudbаlski klub „Molibden“ pri fаbrici „Mаčkаticа“.
 U toku 1949. godine, klub menjа ime u fk „Hidrovlаsinа“, а već 1950. godine, dolаzi do spаjаnjа FK „Molibdenа“ i FK „Hidrovlаsinа“ i klub dobijа novo ime FK „Rаdnik“.
 Konаčno 1955. godine, fudbаlski klub dobijа svoje grаlište koji se nаlаzi nа mestu dаnаšnjeg grаdskog stаdionа.
1987. godine, uz veliku pomoć preduzećа „Vlаsinske Hidroelektrаne“, izvršenа je kompletnа rekonstrukcijа terenа i tribinа stаdionа u Surdulici.
Posle ulaska u sаvezni rаng tаkmičenjа 2013. godine (Prvа ligа Srbije) pristupа se obnovi i rekonstrukciji terenа, tribinа kаo i izgrаdnje nove – severne tribine, kаo i ostаlih prаtećih objekаtа, kаko bi se zаdovoljili uslovi ovog rаngа tаkmičenjа.
Kapacitet stadiona je 3.312 mesta nakon proširenja pre početka sezone 2015/16. kada je FK Radnik napravio istorijski uspeh i plasirao se u najviši nivo takmičenja u Srbiji, a rekonstrukcija je koštala oko 40 miliona dinara (oko 330.000 €) uz postavljanje reflektora i ispunjavanje svih postavljenih uslova za takmičenje u tom nivou takmičenja. Stadion se sastoji od sve 4 tribine, od kojih je istočna najmanja i skroz je pokrivena krovom.







Stadion "Lepenski Vir"

Mesto: Donji Milanovac
Izgrađen: -
Kapacitet:
Korisnik: FK Poreč

Stadion "Lepenski Vir" se nalazi u Donjem Milanovcu. Stadion poseduje reflektore i nalazi se u sklopu hotela Lepenski Vir kao i pomoćni tereni za više sportova, trim stazu, bazen,teretanu.



понедељак, 30. октобар 2017.

Stadion "Slavko Maletin Vava"

Mesto: Bačka Palanka, Opština Bačka Palanka, Srbija.
Izgrađen: 7. Jul 1951.godine
Kapacitet: 3.000 sedećih mesta
Korisnik: FK Bačka

Stadion je svečano otvoren 7. jula 1951. godine na gradsku slavu. Prvo igralište fudbalskog kluba Bačka je bilo kod stare železničke stanice. Kako je klub rastao i njegova popularnost zaživela je ideja da se stadion izmesti u centar grada gde i danas ponosno stoji.
Stadion se nalazi u samom centru grada na ekskluzivnoj lokaciji. Na 20-ak metara od stadiona nalazi se strogi centar i pešačka zona.
Stadion Bačke je oduvek bio dobro posećen. Ipak najveća poseta na stadionu Bačke zabeležena je 12. marta.1969. godine kada je u Bačkoj Palanci gostovao Splitski Hajduk u okviru četvrtfinala kupa Jugoslavije. Tada je na stadionu bilo prisutno preko 10.000 gledalaca.














Stadion FK Jerma

Mesto: Sukovo, Opština Pirot, Srbija.
Izgrađen:
Kapacitet: -
Korisnik: FK Jerma

FK Jerma je osnovan 1960. godine i nadmeće se u Opštinskoj ligi Pirot (6.rang).





недеља, 29. октобар 2017.

Dobro došli, bolje vas našli!!!


Dragi prijatelji, drugovi i drugarice nakon Facebooka, Twittera i Instagrama, možete nas od danas pratiti i na Blogu.
Čekamo vas na sledećim adresama:
Facebook
Twitter
Instagram

Olympiastadion, München

Olimpijski stadion, Minhen Mesto : Minhen, Nemačka Otvoren : 26. Maj 1972. godine Renoviran : - Kapacitet : 69.250 mesta Koris...

Stadion FK Jerma